onsdag 20. februar 2008

Jeriko

I dag har me vore i Jeriko! Venskapskommune med Lærdal, og ein by me har høyrt mykje om. Svært kosleg dag - både med praktisk arbeid i YWCA sin barnehage og matlagingsprogam, og sidan med Nada og Issa og deira vener på sightseeing i Jeriko. Me var til dømes i Hishams palass, og tok kabelbane til Mount of Temptation (det hadde ikkje pappa turt :-) ) Ville byggverk altså!
I tillegg fekk me litt tid til å snakka med jerikobuarane, om deira liv og deira situasjon - og me var på rådhuset og møtte ordføraren. Svært offisielt og stivt - litt anleis enn heima, men ei oppleving det og. Då mjukna det heldigvis godt opp når me var på tur rundt Jeriko - og under alle måltida me var gjennom... Dei matar gjestene godt her...
Noko som ikkje er godt er dei palestinske vegane - vill forskjel mellom israelske vegar, og dei palestinske. Sjølv på det nivået er det segregasjon, sjåføren vår fortalte at om kort tid får ikkje palestinarar lov å nytta nokre deler av hovudvegen mellom Betlehem og Jeriko. Ein vert oppgitt, det er vanskleg å vita kva me kan gjera og korleis dette kan få ein ende - på same tid som folk er positive, og svært glade for internasjonal merksemd og støtte. Denne støtta må me fortsetja å gi!
Eg er og godt nøgd med at folk i Jeriko veit litt om Lærdal :-) Stolt av bygda mi eg no.
P.S. Fortset å lesa bloggane, og kommenter gjerne!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar