Når ein kokar på gass og steiker i glør, so er kanskje ikkje kake det fyrst ein tenkjer på. Men på Øystølen har ein (Gjøri) alt ein (ho) treng for å laga verdas beste ostekake:
Ta litt Digestive og litt Bixit (kjeks altså), og knus godt. Smelt litt smør og bland i, før ein trykkjer massen ned i ei låg form.
Lag gele med halvparten av vatnet, all gele går an, men blåbærgele gir best effekt. Når geleen byrjar å kjølne litt, vispar ein saman med passeleg mengde ferskost, av geit sjølvsagt. Hjulvisp er ei fantastik oppfinning i så måte. Ha ostemassen på kjeksmassen, strø ferske blåbær over, og set vekk minst over natti, gjerne lenger.
Dagen etter kan du nyta ei lett ostekake med ein litt suspekt dueeggblå farge (er det noko som heiter det?), masse sunne saker (antioksidantar?) og god smak.
Det er berre so trist at det berre er på Øystølen ein får den heilt rette kombinasjonen av blåbær og ferskost. Ein skulle hatt ei geit eller to i hagen, beitande på blåbærlyng.
Arkeologens 150 år gamle flaskepost er åpnet
for 2 dager siden
Du har jo både plen og blåbær i hagen, så det skulle vel gå det, Mari ;)
SvarSlett