søndag 29. november 2009

Lysfest

Det er iskaldt på lesesalen i helgene. Dei skrur nok av varmen, men eg skjønnar ikkje kvifor. Det er ikkje so mange færre der då enn i vekedagane, særleg ikkje no før eksamen og oppgåveinnlevering. Ein kan trygt sei eg var glad då klokka var over halv fire, og eg hadde unnskyldning til å forlata kulden til fordel for duskregn, faklar, juletreet i Lillelungeren og nokre timar med gode vener.

Bergensarane er gode på dette med folkehav, og feiring av seg sjølv. For sjølv om dei feirar lyset, so er det neimen ikkje få gonger i løpet av ein time på Festplassen dei klarar å sei noko fint om Bergen, bergensarar, nesten-bergensarar og til og med om folk frå Fyllingsdalen eller der omkring. Men det er det som gjer Bergen spesielt, og lysfesten so moro. Her feirar ein seg sjølv - og so lyset då.

Tenning av det flytande juletreet. Faklar utan at me slapp å stå i kø (takk til Håvard for den!). Julesongar med Nordic Tenors som forsongarar og Ole Edvard Antonsen som tonefylgje. Fyrverkeri til same tonefylgje. Og ein tur på pub med kjekke karar etterpå. Takka meg til å nyta førjulstida nede i Bergen, i stadenfor å sitja på ein kald lesesal på toppen av same by!

(Bilete: Lillelungeren i adventsskrud.
Inger Marie og Wiebke på lysfest)

1 kommentar:

  1. ahh kjekke gutter? Kor var de? Du må ikkje gjøyme de føran meg ;-)
    klem wiebke

    SvarSlett